Meny
ccoh loggo

Connoisseurs' Club Of Halmstad

%w Veckor %d Dagar %H Timmar %M Minuter %S Sekunder

Träff den 11 februari 2012
Värdarna Jonas A & Bård

Protokoll från dagen

Den andra träffen har ägt rum och det känns som att vi börjar finna formen.

Den 11:e Februari inleddes med lite hemlighetsmakeri, och trots att Björk vid minst fyra tillfällen var helt säker på vad som väntade oss lyckades vi ta oss nästan innanför grindarna till brandstationen innan någon började ana resans mål.

Aktivitet: Brandman för en dag

Efter lite instruktioner från brandmann Mikael klädde vi oss i brandmannsdräkter och gjorde oss redo för vår uppgift:

Olyckan hade varit framme och kvar inne i ett hyreshus på andra våningen skulle enligt uppgift en kropp finnas kvar, räddningsledaren gjorde bedömningen, att här behövdes minsann rökdykare!

Som ett välsmort urverk skred vi till verket, i ljuset av blixtrande blåljus rullades slangar ut och kopplades samman, kyrkan placerades på en strategisk plats så att vi fick tillräckligt med slang in i trapphuset utan att för dess skull kompromissa med rökdykledarens slang på utsidan. Allt detta samtidigt som våra hjärnor gick för högtyck, i huvudet gick vi igenom allt vi lärt oss, ingenting fick gå fel nu!

Jag kommer aldrig att glömma synen när Andreas kommer ut ur bygnaden, sliter av sej masken och faller ner på knä, med ögonen fyllda av tårar skakar han sina knutna nävar mot en stål-grå himmel och förbannar vår skapare: VARFÖR!!!! skall den jävla dockan vara så tung?

Göte tänkte inte låta detta vara sista versen i sagan, och med risk för egen hälsa tog han, utan mask, rygg på mej och stretade på in i infernot, med sina sinande krafter lyckades han koppla det klassiska greppet om den till synes livlösa kroppen och dirigerad av mitt skickliga handhavande med ficklampan få med den drabbade ut.

Medans dessa heroiska insatser diskuterades och hedersbetygelser utdelades visade det sej att den jävla dockan hade hittat in i bygnaden igen och vi fick sätta in den tredje gruppen hjältar som avslutade det hela triumforiskt.

Efter att vi packat in urustningen i i brandbilen klivit in och åkt till garaget, gick larmet igen denna gång på sjukhuset, men vi kännde att vi gjort nog denna afton och tänkte att någon annan kunde ta den rundan.

Vi återvände hem till underteckan och efter ett par välförtjänta öl väntade en meny som i sista stund ändrats från den första iden:

Meny
Fördrink: Deus brut des Flandres Curvée Prestige 2008
Entrerätt: Glass på olivolja och basilika med strimlad Serranoskinka och chokladganach med syltade oliver överstrött med svart vulkansalt
Vin: Langlois Brut
Förrätt: Petit choux-svanar fyllda med mousse på färskost och rökt lax på en bädd av machesallad
Vin: Langlois Brut
Varmrätt: Helstekt hjortfile med Champagnesyrade gulbetor och svartrötter, filodegsinbakad mandelpotatispure och amaronereduktion
Vin: Sonoma Zinfandel 2010
Dessert: Kraftig chokladmousse med ett hjärta av creme caramel, temperat chokladkrull och jordgubbs coli
Sherry: Don Pedro Ximenes 1982


Efter denna matbiten var stämningen god och vi flyttade oss från Riddarsalen till salongen där vi tog ett par drinkar. Andreas fick för första gången träffa vår vän Fernet och för att ta ett klassiskt citat ur Casa Blanca, tror jag att: Det var början på en lång och vacker vänskap!

Nåväl om ni har konsulterat det första uskicket i klubbens historia vet ni att det är dags igen Den 9:e Juni, denna gång är det Göte och Mats som står för planerna.

Den gången skall mycket skötas:

Det är dags att lotta grupper och ordning för andra omgången Vi skall återigen försöka sätta namn på klubben


Med Vanliga Kalsingar

Jonas Alvarsson
Den ständige sekreteraren