Meny
ccoh loggo

Connoisseurs' Club Of Halmstad

%w Veckor %d Dagar %H Timmar %M Minuter %S Sekunder

Träff den 29 juni 2013
Värdarna Jonas B & Andreas

Protokoll från dagen

Jag tror att vi alla, utom möjligen Bård, (som hade saker han hellre gjorde än gick på herrmiddag...) kan instämma i att gårdagskvällens träff levererades på ett helt förträffligt sätt av Jonas B och Andreas.

På ett mycket avslappnat sätt inleddes kvällen redan 14.30 med ett par öl hemma hos Andreas, därifrån blev vi transporterad av Göte (som hade blandat ihop träffarna som han deltar i med en av de frikyrkliga och av den anledningen helt avstod från alkohol, vi måste gå igenom konceptet med honom igen...)

Aktivitet: Chokladprovning med Föreläsning

På plats i stadens pulserande centrum gissades det hejvilt på allt från biljard till tennis. Men i själva verket var dagen mål betydligt mer sofistikerat än så, ty de två små gottegrisarna hade kommit fram till att det godis som de har blivit bjudna på av oss andra har legat långt under en acceptabel nivå, och av den anledningen ville de öka vår förståelse för det goda med ett besök hos Peter Beijer. Där fick vi i korta drag lära oss skillnaden mellan Marabou och riktig choklad och inte minst smaka oss igenom ett urval av de läckerheter som finns till försäljning där. Göte jollrade som en infantil när det visade sej att en av pralinerna var smaksatt med öl från Mikkelsen's bryggeri och vi andra var i sanning inte sena med att hålla med honom.

När vi åter var tillbaks hos Andreas hoppades vi i det längsta på att Göte skulle ta sitt förnuft till fånga och ta sej en öl, men icke...

Nu inleddes årsmåtet och följande utkristalliserades

# Ny lottning för den kommande rundan, lag och ordning:

  1. Jonas A och Andreas
  2. Jonas B och Mattan
  3. Bård och Göte

# Nästa träff kommer att hållas den 28:e Sept.

# Det blev också bestämt att nästa års resa kommer att gå till Gotland och att Jonas A och Göte har fullt mandat att planera denna resa.

# Från att vi lämnar Halmstad tills att vi är tillbaks igen har vi Tors. morgon till Sön. kväll att disponera på det sätt vi finner lämpligt

# Vi diskuterade en eventuell anmälningsavgift för resan om 500:- men inget beslutades.

# Jonas A skall ta tag i att beställa nya hoodies och piké tröjor.

Därmed var mötet slut och kvällen kunde fortsätta.


Andreas och Jonas B presenterade en inspirerad meny som såg ut enligt följande:

Meny
Förrätt: Skaldjursröra på smördeg toppad med stenbitsrom, till detta drack vi ett vete-öl
Varmrätt: Grillad fläskytterfilé marinerad med, av Jonas B från Thailand via Iran insmugglad chili som inte gick att dölja, till detta fanns sallad, rostade rotfrukter och två såser. för att skölja der dessa läckerheter fanns rött vin på bordet.
Dessert: liiiite osäker, men en choklad desset bestående av vit choklad, toblerone och gräddfil tror jag, Andreas får gärna återkomma med receptet, den var helt fantastisk


Med middagen avklarad återvände vi till soffan för kontemplation och begrunande av vad dagen hade innehållit tillsammans med ett par kalla Heiniken.

Det är bara för deltagarna att buga sej djupt för värdarna och tacka för en mycket bra kväll.

För Andreas är det bara att spotta ut snuset, ta en fernet och kavala upp ärmarna igen, för redan till nästa träff är det hans tur igen, denna gången med undertecknad som hjälpreda, att smida nya ränker och hålla hov på nytt.


Like a bat out of hell

Jonas Alvarsson