Meny
ccoh loggo

Connoisseurs' Club Of Halmstad

%w Veckor %d Dagar %H Timmar %M Minuter %S Sekunder

Träff den 25 oktober 2014
Värdarna Jonas B & Bård

Protokoll från dagen

Aktivitet: Klättring
Segrare: Michel 25,33 sek

Det var en gång ett litet gult hus med röda dörrar. Från huset kom alltid de mest fantastiska dofter, allt ifrån nybakade bullar till hemkokta sylter och himmelska köttbullar. Huset ifråga låg i en liten by som heter Trönninge. Trönninge ligger utanför alla städer och det är ungefär lika långt till allt.

Byborna brukar trängas utanför det lilla gula huset, sommar som vinter, i hopp om att någon gång bli inbjudna att sitta till bords och få ta del av några av alla de delikatesser som tillretts innanför de immiga rutorna.

Just den här dagen hade föregåtts av alldeles extra mycket slammer med kastrullerna bakom de röda dörrarna. Det var också alldeles extra goda dofter som letade sig ut till de längtande byborna.

Den här kvällen hade det nämligen samlats sju prominenta herrar, en från vart skrå. Prominenta betyder i detta fall att herrarna själva tyckte att de var lite bättre än alla andra. Nästan ingen annan tyckte det.

Den som var nyfiken nog att smyga fram och trycka näsan mot glaset denna kväll skulle snart få se ett mycket opassande uppförande från var och en av de prominenta herrarna.

De prominenta herrarna hade, innan de reste till Trönninge, träffats utanför ett värdshus inne i staden för att genomgå en utmaning. Utmaningen var ställd av kocken och hyvelmakaren, vad som stod att vinna för den som utmärkte sig var emellertid oklart. Men, tänkte männen, prominenta som de ansåg sig vara, att här gällde det att visa framfötterna, möjligen stod ett extra glas med öl på spel… Sagt och gjort.

Utmaningen visade sig bestå i att klättra. Med bilar lät sig, de illa förberedda, herrarna transporteras till en, för ändamålet inredd, lokal. Det klättrades både på höjden och tvären, några av de minst självinsiktsfulla herrarna försökte till och med att klättra upp och ner. När utmaningen sammanfattades visade det sig att VVS teknikern hade utmärkt sig och kunde titulera sig som segrare.

Väl på plats i det lilla gula huset med de röda dörrarna serverades en delikat måltid bestående av svartsoppa, med tillbehör så som gåsleverterrin, persiko-kokta äpplen, Gåshjärta, och katrinplommon mm. Det ena tillbehöret läckrare än det andra. Efter detta fylldes bordet snart av stekt gås, stekta amandinepotatis, myntadoftande äpplen, kokta bönor och len gräddsås.

De prominenta herrarna lät sig väl smaka från de välfyllda faten, och sköljde ned alltsammans med rödvin från Nya Zeeland.

Med svällande magar och hakorna blanka av gåsfett, satt de nu rödvinsrusiga herrarna och pustade ut när middagens avslutande rätt bars in, Skånsk äppelkaka med vaniljcreme och till detta ett utsökt tokajervin.

Nu började ljudnivån runt bordet höjas, bullriga röster försökte överrösta varandra. Ett kaosartat möte lyckades efter stora svårigheter genomföras. Historier berättades med livliga gester och brinnande inlevelse. När bordet nu fyllts av buteljer med allt från västindisk rom, whisky från Scotland och väldoftande gin till importerat öl från runt om i Europa nådde kvällen sitt crescendo.

De prominenta herrarna återvände till sina egna hem och lugnet sänkte sig åter över byn Trönninge.

Slutet gott, allting gott.


Sammandrag från mötet.

# Det beslutades att kostnadstaket för varje träff ökas till 600kr

# Magnus utsågs till spritminister

# Ett engångsbelopp om 200:-/ pers. skall betalas extra för att finansiera igångsättandet av projekt: Spritlåda. För vilket Magnus skall ansvara. Hur och när denna betalning skall ske får Mats avgöra. Mats skall även ansvara för att ge berörd minister sitt anslag.

# Var och en skall, om tillfälle gets, undersöka pris på Svart kavaj/blazer. Om någon hittar detta för under 600:- st är det godkänt att slå till. (vi bör kanske ta det försiktigt med detta tills det finns ett system för storlekar o.s.v.). Eventuella resultat skall presenteras på mötet i Februari. Kostnaden skall betalas extra av varje medlem och alltså inte belasta klubbkassan.

# Stadgarna skall uppdateras med nya kostnader och den nya funktionen Spritminister. För detta ansvarar Jonas A.

# Kontouppgifter skall meddelas till de nya medlemmarna för detta ansvarar Mats.

# Nästa träff skall enligt plan ske den första helgen i Februari. Värdar för denna träff är Michel, Magnus och Christian. Så vi andra väntar spänt på att få en kallelse till detta.

Med gåspennan i hand

Jonas Alvarsson