Meny
ccoh loggo

Connoisseurs' Club Of Halmstad

%w Veckor %d Dagar %H Timmar %M Minuter %S Sekunder

Träff den 31 oktober 2015
Värdarna Magnus och Jonas B

Protokoll från dagen

Motorburen ungdom

Om en resa till fiskepuben i Bockalt.

Vi samlades hemma hos Weber en kvart före tolv, för att hinna ta en öl innan samlingen som var beordrad till klockan ett. Vi vara alla tämligen säkra på att hundklubben var ett villospår, och tankarna gick närmast till de militära anläggningar som eventuellt fortfarande fanns kvar i de omedelbara omgivningarna. Denna teori stöddes mest på att kontra-amiral Björck var en av uppviglarna denna dag. Det skall sägas redan här, att vi alla såg fram, med förtjusning emot att få höra Björck underhålla med den utlovade gitarren.

Vi blev förda vidare från samlingsplatsen långt ut i vildmarken, nu hade vi övergivit tankarna på skjutbanor,och eftersom vi inte hade någon riktigt bra ledtråd pratade vi mest om gitarren som nämndes redan i kallelsen.

När vi såg skylten mot Bockalt stod det emellertid klart för oss vad dagen skulle innehålla. Triumfatoriskt vrålade vi ut att planen var avslöjad, stämningen i bilen sjönk märkbart. Plötsligt stannade bilen mitt i skogen och vi blev avsläppta och lämnade ensamma i en skrämmande och hotfull skog. Vi tyckte nog lite till mans att de överreagerade något, att bli så arga bara för att vi avslöjat deras uppenbara agenda. Nu skulle det säkert inte bli någon gitarr heller... Inte mycket att göra åt saken. Vi började vandra längs en grus-stig in mot det okända, var detta månde bakvägen till Bockalt?

Som av en händelse uppenbarade sej plötsligt ett picknik-bord i vår väg, passande tyckte vi som vandrat i oändliga minuter, så vi slog oss ned och njöt av smörgåsar som vi fått med oss och Coca Cola. (någon har lärt sej en läxa från slaget om Årnarp, att inte servera starköl för tidigt) Just som vi satt och njöt av den ljumma eftermiddagssolen denna magiska höstdag kom två gigantiska jeepar och stannade till hos oss. Precis som våra mammor lärt oss, så klättrade vi lydigt in till främlingarna i bilarna när de lockade med öl. Sedan bar det av vidare in i skogen. Föraren gjorde sitt yttersta för att undvika varje tillstymmelse till väg-liknande underlag. Istället valde han med omsorg diken, gropar, gärdsgårdar och stenrösen för sin framfart. Skulle vi verkligen komma fram till Bockalt på detta sättet?

När väl bilarna stannat började vi förstå att Björck och Mjörnå i sista stund lyckats göra om hela planeringen för dagen eftersom vi listat ut allt!

Vi hade stannat vid en liten hydda precis bredvid en porlande bäck omgiven av förförisk höstskog, nu serverades öl på löpande band, de stora jeeparna försvann och istället kom andra jeepar för att i tur och ordning ta oss runt på en gastkramande färd i en postapokalyptisk miljö, här visade det sej att det tvivelaktiga underlaget som fört oss hit i alla avseenden framstod som autobahn i jämförelse.

Offroad Challlenge 2015
I denna bil åkte vi i.

När detta evenemang var avklarat var det dags för skytte-tävling. Resultatet.

Guld: Mattan

Silver: Björck

Brons: Jonas


Nu tänkte vi att det bara var middagen kvar innan gitarren skulle komma fram....

Kvällens meny
Till förrätt serverades gott danskt rågbröd med väl smaksatt keso, skinka och päron, skummande öl till detta.
Varmrätten bestod av en gudomlig ungersk gulasch med klassiska tillbehör så som gurksallad och kokt potatis, till detta fick vi rödvin.
Som dessert bjöds det på nötkaka med kakaogrädde.


Resten av kvällen tillbringades sittandes runt brasan medans allehanda världsproblem avhandlades, en perfekt inramning för ett par låtar på akustisk gitarr, men av någon anledning var vi så upprymda av allt vi fått uppleva att vi helt enkelt glömde att ta fram den.


Det som fram kom under kvällens möte var:

#1. Månadssparandet ändras till 300:- från och med den sista November. Jag mins faktiskt inte om detta är en temporär förändring fram till nästa resa eller om det skall föras in i stadgarna som standard-kostnad.

#2. En “sommarträff” skall införas under perioden Jun.-Aug. hur denna träff skall ordnas och planeras återstår att diskutera.

#3. Alla skall hålla utkik efter en “amerikakoffert” modell mindre, eller annan kistliknande låda som skall fungera som mobilt spritförråd.


That’s all folks

J