Meny
ccoh loggo

Connoisseurs' Club Of Halmstad

%w Veckor %d Dagar %H Timmar %M Minuter %S Sekunder

Träff den 6 februari 2016
Värdarna Mats och Andreas

Protokoll från dagen

Gladiatorerna redo...

Precis där, på Harpunvägen Ett. Och just då, under en bedräglig Februari-himmel som hotade med en väta som vi skulle vara helt försvarslösa mot under rådande omständigheter, avslöjade Mats att den pågående kubb-kampen INTE var kvällens uppdrag! Vad skulle detta betyda? En lögn? Var vi alla utsatta för ett elakt trick för att förvilla och vilseleda? Hur som helst blev vi ombedda att, i grupper om fyra kliva in i bilarna, Ty denna kväll var inte som andra. Värdarna hade bedömt att vi var underbemannade för att klara av den uppgift vi stod inför, och hade av den anledningen bjudit in två statister: Micael Ekström, genom blod besläktad med Mats, och Andreas Ekström som trots det snarlika eftermanet inte är besläktad alls, vad vi vet.

När bilresan på ca 15min var avklarad stod vi i snålblåsten utanför anrika Wallbergs Fabriks AB’s mäktiga byggnad, som hotfullt tornade upp över oss. Innanför dörrarna och ovanför vindlande trapor som aldrig tycktes ta slut, kröp sanningen till slut fram. Vi skulle åter delas upp i två lag benämnda: Blått lag och Rött lag för att mötas i en gladiator duell.

Grenarna var till antalet fyra. Hinderbana, sumobrottning, fotboll och basket.

Sumobrottning
Sumobrottning

Utan att fördjupa mig i var och en av grenarna så blev utfallet att rött lag vann. Något som alla kanske inte känner till är att blått lag, vid flera tillfällen har träffats igen efteråt, för att gå igenom statistik och resultat från drabbningen. Resultatet av dessa genomgångar är att vi anser att hinderbanan mest var att likna med en hoppborg, ett lekredskap för infantiler. Och korgboll? återigen i en hoppborg, denna gång med gummiband som hjälpande faktor. Knappast att man kan anse detta vara utmaningar värda namnet. Däremot sumobrottning, en erkänd kraftmätning män emellan, och fotboll, kanske den ädlaste av sporter, det är utmaningar! Efter att ha granskat protokollet så har vi enats om ett mer rättvisande resultat: Blått lag dominerade fullständigt i de verkliga kraftmätningarna, medans rött lag var bättre förberedda för barns oskyldiga lekar.

Åter på Harpunvägen var det tid avsatt för att duscha för var och en. Vi fick även välförtjänta öl innan middagen stod på bordet, menyn bestod av:


Kvällens meny
Förätt: Vitlökssoppa, till denna Riesling vin
Varmrätt: Boeuf bourgogne, med ett välsmakande Cotes Du Rhone
Dessert: Smördegsinbakade äpplen med vaniljglass.


Kvällens möte.

Vid mötet fick vi en snabb genomgång av ekonomin. Ny ordning lottades fram:

#1 Andreas W och Jonas B. Juni.

#2 Jonas A och Mats. Nov.

#3 Bobbo och Mjörnå. Feb 2017.

Novemberträffen flyttas till 2:a helgen i nämnda månad


Stolt medlem av det Blå laget

Jonas